Hur man gör branta trappor säkrare

 

Att ha ett flervåningshus är jättebra. Du kommer att ha massor av lagringsutrymme, gott om plats att ta emot när du har gäster över och en fasad som är att dö för. Tyvärr, om du har en brant trappa, kan du komma på att du faktiskt dör framför den fasaden om du måste gå ner i mörkret för att dricka vatten. Om trappan i ditt drömhem är förrädisk, vad kan du göra för att göra dem säkrare för dig, din familj och dina husdjur?

Lägg till dragkraft
Grepp är inte ett stort problem på heltäckningsmatta trappor, men trä- eller stentrappor kan bli hala när de är våta, så att lägga till grepp är ett måste. För trappor med en grov yta, placera helt enkelt några gummimattor på varje steg för att säkerställa en halkfri yta.

Tips: Anti-slip gummitejp.com.

För trätrappor eller trappor med en slät finish kan du vara lite kreativ – de där klibbiga stegen du använder i duschen kan ge dina steg lite dragkraft samtidigt som de ger lite färg till din trappa.

Montera ledstänger
Om ditt trapphus inte redan har räcken är att installera dem ett bra sätt att göra trappan lite säkrare utan att behöva göra om trapphuset helt. Välj några snygga räcken som kommer att lägga till utseendet på ditt hem, och se till att de fäster på väggreglarna så att de stannar på plats om du behöver fånga dig själv på vägen ner.

Lägg till infälld belysning
Ditt trapphus har förmodligen redan takbelysning, men om du ska ner på natten när alla sover vill du verkligen inte tända alla lampor för att ta dig ner för trappan säkert. Infälld belysning, installerad direkt i varje steg, är ett bra alternativ eftersom det är lättare att se var du sätter fötterna, men det behöver inte vara mycket ljusare än en nattlampa.

Denna belysning gör inte bara trappan säkrare för de mänskliga invånarna i ditt hem – den gör den också säkrare för hundar och katter.

Installera en ramp
Detta är ingen bra säkerhetsåtgärd för hem med barn eller våghalsar – för du vet att de kommer att åka rullskridskor eller glida ner för trappan om de får chansen. Men för hem med husdjur kan en matta på ena sidan av trappan göra det lättare för dina husdjur att ta sig upp och ner utan att skada sig.

Ramper fungerar ofta bättre för kortare trappor, men beroende på ditt husdjur kan de även fungera bra för invändiga trappor. Se bara till att planera dina ramper så att du inte råkar trampa på dem och tumla. Att göra dina trappor säkra för dina husdjur är bra, men gör det inte om du gör dem osäkra för dig.

Renovera
Om du äger ditt hem och har resurserna kan en ombyggnad av dina trappor vara ett sätt att göra dem lite säkrare. Hitta en entreprenör som använder 7-11 regeln. Denna regel säger att stigarna på en given uppsättning trappor inte är högre än sju tum, och stegytan är minst 11 tum djup. Se till att din stad eller delstats lokala byggregler tillåter denna typ av trappa – det är en av de säkrare designerna, men det är alltid viktigt att kontrollera lokala byggregler först.

Att flytta
Om allt annat misslyckas kan du alltid försöka flytta till en enplansbostad som inte har några trappor. Det är inte det bästa alternativet – ärligt talat skulle ingen av oss vilja ge upp vårt tvåvåningshus bara på grund av några smala eller branta trappor – men om du är orolig för säkerheten och det inte finns något annat du kan göra för att få trappan. det är säkrare för dem som bor i huset, flytt blir det sista alternativet.

Vi älskar våra trappor. De tillför en viss sofistikering till våra hem, plus att du inte kan gå fel med alla extra rum och garderobsutrymme på övervåningen. Se bara till att din trappa är säker. Inget hus, hur vackert det än är, är värt att ramla ner för trappan mitt i natten. Om du har barn eller husdjur – särskilt äldre husdjur – är säkra trappor ett måste.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *